Dzisiaj jest Środa 19-06-2019
Przepisy kulinarne - Ryby i owoce morza
dodaj_przepis
Łosoś z krewetkami z sosem z cebulek

SKŁADNIKI: 4 filety z łososia (ok.150 g każdy), 8 dużych krewetek, 6 młodych cebulek, 12 zielonych szparagów, 1 łyżka musztardy, 15 cl śmietany, 30 g masła, pół pęczka kopru. WYKONANIE: Obrać cebulki, wrzucić do garnka z masłem, dodać sól i pieprz, i dusić na wolnym ogniu przez 5 minut. Dolać szklankę wody i gotować dalej przez 15 minut. Zmiksować cebulki razem z powstałym sokiem, musztardą i śmietaną. Spróbować, czy nie wymaga doprawienia, dodać posiekany koperek i trzymać w cieple. Tuż przed podaniem ugotować na parze łososia przez 7 minut, szparagi przez 5 minut i krewetki przez 3 minuty. Podawać z sosem obok na talerzu.

Ankieta

Jaki kolor sukni ślubnej wybierzesz?

biała
różowa
ecru
kolorowa
czerwona