Dzisiaj jest Piątek 24-11-2017
Przepisy kulinarne - Ryby i owoce morza
dodaj_przepis
Grillowane filety z dorsza z orzeszkami

SKŁADNIKI: • 2 sredniej wielkosci filety z dorsza • 40 g masla • 150 g swiezych lisci szpinaku • 1 zabek czosnku • sok z jednej cytryny • 25 g orzeszkow pinii • sol, pieprz WYKONANIE: 1. Nagrzac grill do wysokiej temperatury. Przy otwartych drzwiczkach roztopić pod grillem masło na patelni i dodać filety z dorsza. Piec 6-8 minut, oblewajac rybę masłem z patelni. W międzyczasie na osobnej patelni podsmażyć orzeszki. 2. Gotowego dorsza przełożyć do garnka i przykryć, by nie wystygł. Na tej samej patelni, co rybę ułożyć szpinak i drobno pokrojony czosnek. Podpiec pod grillem ok.1 minuty, po czym dodać sok z cytryny, podsmażone orzeszki, sól i pieprz. Mieszając pod grillem przez pół minuty. 3. Gotowy szpinak ułożyć na półmisku, a na wierzch położyć dorsza. Polać pozostałym na patelni tłuszczem.

Ankieta

Czy lubisz poranny sex?

obowiązkowo!
tak, lubię
tylko czasami
wolę pospać
nie lubię
nigdy!