Dzisiaj jest Środa 15-07-2020
Przepisy kulinarne - Ryby i owoce morza
dodaj_przepis
Szczupak nadziewany kaszą

SKŁADNIKI: 1 kg ryby, szkl. ugotowanej kaszy jęczmiennej lub gryczanej, szkl. oleju, 2 cebule, pieprz, sól, kilka ziaren jałowca. WYKONANIE: Rybę sprawić, odciąć łeb i przez powstały otwór wyjąć wnętrzności. Wymyć, osolić, od środka natrzeć tłuczonym jałowcem. Cebulę pokrajać jak najdrobniej, przyrumienić na odrobinie oleju, przyprawić solą oraz pieprzem, wymieszać z kaszą. Przygotowanym farszem nadziać rybę, otwór spiąć cienką gałązką jałowca. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć rybę w całości. Można podawać ją na gorąco albo na zimno.

Ankieta

Na jakie filmy lubisz chodzić do kina?

akcji
komedie
romantyczne
przygodowe
horrory
na każdy
nie chodzę do kina