Dzisiaj jest Środa 19-06-2019
Przepisy kulinarne - Sałatki i surówki
dodaj_przepis
Sałatka z delikatnym mięsem

Składniki: - po 300 g ciemnych i jasnych winogron
- pęczek dymki
- czerwona cebula
- 3 łyżki octu winnego
- sól
- pieprz
- 7 łyżek oleju sałatkowego, np. słonecznikowego
- seler naciowy
- 4 kawałki delikatnego mięsa (kurczak, indyk, królik)
- 2 łyżki tłuszczu Wykonanie: Zacznij od przygotowania winogron: umyj je, oczyść, przetnij na pół, starannie usuń pestki i włóż do miseczki. Dymkę oczyść i pokrój w pierścienie. Cebulę obierz i posiekaj, seler potnij na małe kawałki. Wszystkie składniki połącz. Ocet wymieszaj z pieprzem, solą i olejem sałatkowym. Sosem zalej winogrona, całość dokładnie wymieszaj i odstaw na 20 minut. Mięso umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem. Mięso smaż na rozgrzanym w rondlu oleju 6-8 minut z każdej strony. Następnie zdejmij z ognia i pokrój w pIastry. Podawaj z sałatką.

Ankieta

Czym pojedziesz do ślubu?

dorożka
automobil z początku XX wieku
auto z lat 60-tych, 70-tych
limuzyna
najnowszy model popularnej marki