Dzisiaj jest Sobota 21-07-2018
Przepisy kulinarne - Zupy i dodatki
dodaj_przepis
Pasztet z soczewicy

1,5 szkl. soczewicy
1,5 szkl. drobno posiekanej cebuli
2 łyżki oliwy
3,5 szkl. wody
2 łyżeczki soli
2 łyżeczki sosu sojowego
1,5 łyżeczki bazylii
2 łyżki czosnku granulowanego Cebulę udusić. Soczewicę zmielić w młynku. Do cebuli dodać m?kę, wodę i przyprawy. Zagotować, dodać m?kę z soczewicy i mieszając gotować ok. 5 min. Gotować na małym ogniu ok. 1 h, od czasu do czasu mieszając. Masę przełożyć do formy wysmarowanej olejem, pozostawić do ostygnięcia.

Ankieta

Gdzie pojedziesz w podróż poślubną?

w polskie góry
nad polskie morze
na wieś
za granicę
nigdzie :(