Dzisiaj jest Poniedziałek 11-12-2017
Przepisy kulinarne - Zupy i dodatki
dodaj_przepis
Sos hetmański

350 ml wywaru z drobiu,
50 ml białego wytrawnego wina,
8 dag parówek cienkich,
5 dag szynki wędzonej,
5 dag cebuli,
4 dag tłuszczu,
3 dag mąki,
natka pietruszki,
sól, pieprz

Cebulę obrać, opłukać, drobno pokroić, usmażyć, wymieszać z m?ką, zasmażyć nie rumieni?c, rozprowadzić zimnym wywarem szybko mieszając trzepaczką, zagotować i gotować około 10 min. na małym ogniu. Parówki obrać z osłonek, pokroić w półplasterki, dodać do sosu pod koniec gotowania razem z pokrojaną w paseczki szynką. Sos poł?czyć z posiekaną natką pietruszki, doprawić do smaku. Podawać do drobiu.

Ankieta

Jakie dodatkowe atrakcje planujesz na swoim weselu?

sztuczne ognie
kasyno
fakir z wężami
pokazy taneczne
kabaret
inne
nie będzie dodatkowych atrakcji