Dzisiaj jest Piątek 17-08-2018
Przepisy kulinarne - Zupy i dodatki
dodaj_przepis
Sos musztardowo-miętowy

3 dag masła lub margaryny,
3 dag m±ki,
1/2 szklanki wywaru z włoszczyzny,
1 saszetka mięty ekspresowej,
1 łyżka łagodnej musztardy,
1 żółtko,
sól.

Miętę zaparzyć w 1/4 szklanki wrz?tku. Wywar z warzyw
połaczyć z naparem mięty. Z tłuszczu i m±ki zrobić biał?
zasmażkę, rozprowadzić niewielk± ilo¶ci? ostudzonego
wywaru, dodać musztardę i wymieszać. Poł?czyć z reszt?
wywaru, posolić do smaku, zamieszać i zagotować. Po
zdjęciu z ognia zaprawić sos żółtkiem. Podawać ciepły.

Ankieta

Jaki strój założy Pan Młody?

garnitur
frak
surdut
inny