Dzisiaj jest Czwartek 25-04-2019
Przepisy kulinarne - Zupy i dodatki
dodaj_przepis
Polewka rycerska

25 dag włoszczyzny,
50 dag kości,
1 i 1/2 l wody,
30 dag wątroby wieprzowej,
5 dag cebuli,
2 dag tłuszczu,
1 żółtko,
sól

Ugotować wywar z włoszczyzny i kości, przecedzić. Cebule pokroić w plastry, podsmażyć z pokrojona w plastry wątrob?. Podl?c wywarem, poddusić Połowe podduszonej wątroby zemleć wraz z warzywami z wywaru. Rozprowadzić z reszta wywaru, dodać pozostała wątrobę pokrojoną w kostkę, zaci?gnąć żółtkami. Przyprawić solą. Podawać z grzankami.

Ankieta

Jaki kolor sukni ślubnej wybierzesz?

biała
różowa
ecru
kolorowa
czerwona