Dzisiaj jest Czwartek 17-01-2019
Przepisy kulinarne - Zupy i dodatki
dodaj_przepis
Jogurtowy dip

Składniki • 50 dag chudego twarogu • 15 dag jogurtu naturalnego • 1 średnia cebulka • pęczek rzodkiewek • szczypiorek, natka pietruszki, świeża bazylia • sól, pieprz Etapy przygotowania 1. Twarożek wymieszać z jogurtem. Cebulę obrać i pokroić w drobniutką kosteczkę. Rzodkiewki oczyścić, pokroić w słupki (w zapałkę). Natkę pietruszki, szczypiorek i bazylię starannie opłukać i drobno posiekać (zostawić kilka gałązek do dekoracji).
2. Rzodkiewkę, cebulkę i zieleninę przełożyć do twarożku. Wszystkie składniki ostrożnie przemieszać. Dip przyprawić do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Udekorować pozostałymi listkami bazyli lub pietruszki, schłodzić.
3. Dip jogurtowy świetnie smakuje jako dodatek do dań głównych, w postaci sosu, np do ziemniaków z pieczonym mięsem.

Ankieta

Czym pojedziesz do ślubu?

dorożka
automobil z początku XX wieku
auto z lat 60-tych, 70-tych
limuzyna
najnowszy model popularnej marki