Dzisiaj jest Środa 15-07-2020
Przepisy kulinarne - Zupy i dodatki
dodaj_przepis
Węgry

Składniki • 1 kg kwaszonej kapusty • 20 dag wędzonej kiełbasy • 1 szklanka kwaśnej śmietany • 1 łyżka maki • 1 ząbek czosnku • 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki • sól Etapy przygotowania 1. Kapustę zalej 3 litrami wody, zagotuj. boczek pokrój w kostkę, wysmaż na suchej patelni. Dodaj do kapusty razem z wytopionym tłuszczem. 2. Cebulę i czosnek obierz, drobno pokrój i również dodaj do zupy. Gotuj na małym ogniu, aż kapusta będzie zupełnie miękka. Kiełbasę pokrój w plasterki (możesz je krótko obsmażyć, ale nie jest to konieczne), dodaj do zupy pod koniec gotowania. 3. Przypraw do smaku słodką papryką i solą. Śmietanę wymieszaj z mąką, wlej do zupy. Zagotuj jeszcze raz, ciągle mieszając. Zupę wiejską podaje się z chlebem.

Ankieta

Która pora roku jest najlepsza na ślub?

Wiosna
Lato
Jesień
Zima