Dzisiaj jest Czwartek 19-10-2017
Przepisy kulinarne - Zupy i dodatki
dodaj_przepis
Sos serowy

Składniki •  łyżka margaryny
  
•  szalotka lub mała cebulka
  
•  3/4 opakowania śmietany kremówki (150g)
  
•  1/2 szklanki wody z gotowania warzyw
  
•  2 małe pomidory
  
•  20 dag sera gorgonzola lub roquefort
  
•  1-2 łyżki soku z cytryny
  
•  sól
  
•  pieprz
  
Etapy przygotowania 1.  Pokroić ser.
    
2.  Szalotke obrać, pokroić drobno, poddusić na margarynie. Dodać wodę z gotowania warzyw i śmietanę, zagotować.
    
3.  Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, miąższ pokroić w kostkę. Ser rozgnieść widelcem, dodać do sosu i wymieszać.
    
4.  Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem cytrynowym. Przybrać pokrojonymi pomidorami.

Ankieta

Czym pojedziesz do ślubu?

dorożka
automobil z początku XX wieku
auto z lat 60-tych, 70-tych
limuzyna
najnowszy model popularnej marki