Dzisiaj jest Środa 19-06-2019
Przepisy kulinarne - Zupy i dodatki
dodaj_przepis
Zupa ziemniaczana na mięsie z pomidorami

Produkty: 50 dkg tłustego mięsa z kośćmi
4 dkg mąki
20 dkg warzyw mieszanych
2 łyżki powideł pomidorowych
60 dkg ziemniaków krajanych
6d kg smalcu
sól
1 cebula
papryka Wykonanie: Mięso opłukać, włożyć do wrzącej wody i powoli ugotować; gdy jest już miękkie, wyjąć, obrać z kości, pokrajać. Ziemniaki opłukać, obrać, pokrajać na części. Warzywa opłukać, oczyścić, zetrzeć, włożyć do wywaru wraz ż ziemniakami, ugotować i przetrzeć przelewając wywarem, zagotować. Sporządzić lekko zrumienioną zasmażkę z cebulą. Zasmażkę wlać do wrzącej zupy, dodać mięso, sól, paprykę i pomidory, zagotować.

Ankieta

Gdzie zorganizujesz swoje wesele?

w restauracji
w hotelu
w dworku
na zamku
w gospodzie
u rodziny