Dzisiaj jest Sobota 16-02-2019
Przepisy kulinarne - Zupy i dodatki
dodaj_przepis
Kwaśnica świąteczna

Składniki: - 75 dag kapusty kiszonej - 80 dag schabu z kością - 25 dag włoszczyzny - 2 cebule - 1 dag grzybów suszonych - ząbek czosnku - pieprz i sól Sposób przyrządzania: Schab z włoszczyzną zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Oddzielamy mięso od kości. Osobno dusimy kapustę z pokrojoną w kostkę cebulą i grzybami (grzyby można też ugotować osobno). Grzyby po ugotowaniu kroimy w paski. Schab porcjujemy i łączymy z kapustą z grzybami, wywarem z mięsa i włoszczyzny, doprawiamy czosnkiem roztartym z solą oraz pieprzem. Potrawę zagotowujemy i podajemy z ugotowanymi ziemniakami.

Ankieta

Czym pojedziesz do ślubu?

dorożka
automobil z początku XX wieku
auto z lat 60-tych, 70-tych
limuzyna
najnowszy model popularnej marki